Intake gesprek kraamzorg 

Intake gesprek kraamzorg 
Er zijn een aantal verschillende aanbieders of organisaties die kraamhulp aanbieden. Deze kraamhulp service biedt je betaalbare, gespecialiseerde thuiszorg door kraamverzorgenden. Er wordt vaak naar gestreefd 1 à 2 vaste kraamverzorgenden toe te wijzen aan een gezin. Zo weet je steeds wie jou de nodige hulp komt verlenen en hoef je niet voortdurend te wennen aan nieuwe personen. De zorgverleners van de kraamhulp staan stuk voor stuk garant voor kwaliteitsvolle en discrete begeleiding en ondersteuning van je nieuwe gezin. Deze extra hulp is zowel tijdens je zwangerschap als tijdens de kraamtijd mogelijk. De kraamtijd is de periode net na de bevalling. In deze periode is het van belang dat je pasgeboren baby optimale aandacht en zorg krijgt. Deze eerste fase is namelijk een belangrijke fase in zijn/haar leven. Kraamzorg wordt helemaal op maat aangeboden omdat ieders behoeften verschillend kunnen zijn. De taken alsook de tijdstippen ervan worden steeds in overleg met het gezin besproken en vastgelegd.

De kraamzorg gaat onmiddellijk na de bevalling van start. Dit is ofwel daags na het ontslag uit het ziekenhuis ofwel onmiddellijk na de bevalling bij je thuis. In beginsel kan kraamzorg tot 8 weken na de bevalling worden verleend. Verlenging van deze extra hulp en ondersteuning is mogelijk in bepaalde gevallen. Er kan ook reeds beroep worden gedaan op kraamhulp tijdens de zwangerschap zelf. Er kan dan beroep worden gedaan op extra ondersteuning bij de verzorging en bij huishoudelijke taken.

Wanneer je tijdens je zwangerschap nood hebt aan extra hulp, kan je steeds contact opnemen met de dienst die jouw voorkeur geniet. Als je moeilijkheden ondervindt, onderneem dan direct actie en wacht niet tot het onhoudbaar wordt. Wanneer je de kraamhulp pas nodig hebt na de bevalling, wordt het ten zeerste aangeraden om toch wel op tijd informatie in te winnen over de organisatie die deze kraamhulp aanbiedt. Zo weet je ook wat je van deze dienst(en) kunt verwachten. Het kan heel erg nuttig zijn om op intake gesprek te gaan bij de organisatie waarbij je kraamzorg wenst aan te vragen. Het is namelijk zo dat elk van de verschillende kraamzorgorganisaties een andere werkwijze hanteert. De keuze ligt uiteindelijk volledig bij jou en je partner. Zo’n intake gesprek helpt jullie wel bij het maken van een doordachte keuze.